Promujemy i wspieramy zrównoważony rozwój regionalnych produktów żywnościowych poprzez łączenie tradycyjnych metod produkcji z najnowszymi osiągnięciami technologicznymi i badawczymi.
W specjalistycznych laboratoriach procesowych i analitycznych, testujemy i opracowujemy nowe receptury, optymalizujemy procesy i dostosowujemy rozwiązania technologiczne do potrzeb produkcyjnych. Dla firm z sektora żywnościowego oferujemy wykonanie pilotażowych partii piwa, wina czy próbnych wypieków, przeprowadzenie analizy sensorycznej i organoleptycznej produktów
winiarskich, browarniczych, serowarskich i piekarskich, a także specjalistyczne szkolenia i warsztaty.
Dbamy o wsparcie i wymianę informacji pomiędzy producentami lokalnymi i rzemieślniczymi, a przez to poprawę jakości i bezpieczeństwa żywności regionalnej z Dolnego Śląska.
Koordynator
dr inż. Radosław Spychaj
e-mail: radoslaw.spychaj@upwr.edu.pl
tel.: 71 320 7713
Adres
ul. Pawłowicka 91
51-250 Wrocław